Maria

Mutende steunt Maria in Malawi zodat zij een opleiding kan volgen.

Maria stelt zich voor:
“Mijn naam is Maria Theres Bandu. Ik ben 16 jaar oud en ik woon in Malawi. Mijn ouders komen uit Congo (DRC) en we hebben mijn hele leven in Malawi gewoond als vluchtelingen. Voor mij betekent dat dat ik ben opgegroeid in Dzaleka, het vluchtelingenkamp hier in Malawi.

Het leven als vluchteling in Malawi is erg moeilijk. We hebben heel weinig kansen om ons brood te verdienen of fatsoenlijk onderwijs te krijgen. De omstandigheden in Dzaleka zijn niet goed, waardoor ik veel ziek werd. Uiteindelijk moest ik hierdoor een schooljaar overdoen. 

Gelukkig namen mijn zus en zwager (Florian, bestuurslid van Mutende) me vorig jaar in huis, om naar school te gaan in Zomba, de stad waar zij wonen. Ze gaven me de kans om in een gezonde omgeving te wonen en mijn onderwijs op de middelbare school voort te zetten. Sinds ik bij hen ben ingetrokken, ben ik zelden ziek geweest en heb ik mijn eerste jaar van de middelbare school aan de Kingdom Builders Academy in Zomba succesvol afgerond.” – Maria

"Ik zou graag mijn opleiding willen voortzetten aan de school waar ik nu studeer. Het onderwijsniveau is hoog, ik heb vrienden gemaakt en ik heb de mogelijkheid om op de school te verblijven." 
- Maria

 

Uiteindelijk wil Maria advocaat worden. Ze geeft aan zoveel onrecht gezien te hebben als vluchteling en zou graag een verschil willen maken.

Kingdom Builders Academy in Zomba, Malawi.

Ja dat kan zeker! Graag zelfs. Hier kan je doneren.

Steun Maria

Doneer direct en ondersteun Maria