Stichting Mutende

Mutende betekent ‘vrede’ in de Zambiaanse taal Bemba. Stichting Mutende heeft als doel het materieel en financieel ondersteunen van personen uit ontwikkelingslanden in het volgen van opleidingen, teneinde het geestelijk en maatschappelijk functioneren van deze personen te bevorderen. Samen met behulp van Mutende werd er in Mkushi een door de overheid erkende dagschool voor wezen gebouwd. Op 15 augustus 2011 is Agape Community School officieel geopend. Er wordt lesgegeven in het nieuwe gebouw sinds begin 2011 door 1 betaalde kracht en 5 vrijwilligers. De afronding is in zicht. Voor meer informatie over Stichting Mutende kijkt u op onze website: www.mutende.org. Mocht u vragen hebben kunt u ons altijd mailen: cocoheitink@gmail.com Giften voor Mutende zijn welkom op Banknummer: 38.04.10.850 N.B. Geeft u voor een specifiek project, meld dit dan bij uw storting, uw gift gaat voor de volle 100% naar zijn bestemming! ‘We are really seeking the Lord for oppurtunities for our children’s further studies’ Vader Joseph Chikoti in 1999
Stichting Mutende
Stichting Mutendenovember 25, 2016 at 1:42pm
Gisteravond weer een goede vergadering gehad met het bestuur van Mutende. Dit keer bij Melody thuis in Hilversum, genoten van overheerlijke Nshima! De echte, je weet wel, zoals in Zambia.

Veel besproken met elkaar en wat eruit sprong was naar mijn dat we er hoogstwaarschijnlijk een bestuurslid bij krijgen! We kijken uit naar de volgende vergadering waarin we de taken eens even helder op papier gaan zetten en verdelen, om nog productiever en professioneler voor de dag te komen.

Uiteraard hebben we jullie steun nog hart nodig, voornamelijk voor de opleidingen van George, Webster en Richard. Net als in Nederland kost een jaar studie zo'n 2000 euro. We kunnen jullie steun dus hart gebruiken.

Check onze Facebook pagina, onder het kopje info vind je alle informatie die je nodig hebt om deze mensen te helpen een betere toekomst te krijgen. Maar niet alleen dat, als zij namelijk straks hun diploma hebben kunnen zij alle 300 weeskinderen die nu les krijgen op Agape school van stukken beter onderwijs voorzien!

Uw hulp wordt erg gewaardeerd
Stichting Mutende
Stichting Mutendejuli 16, 2016 at 2:16pm
De eerste week van het bezoek aan Agape School zit erop. We hebben lessen mogen bijwonen, zelf les mogen geven, mogen sporten en muziek maken met de leerlingen en we hebben het logo van vv Woudenberg geplaatst op één van de toiletten die door een sponsorloop vorig jaar mogelijk is gemaakt.
Stichting Mutende
Stichting Mutendemei 21, 2016 at 8:31pm
Aankomende zomer zullen Keesjan en Ruben namens het bestuur afreizen naar Zambia. Ditmaal zullen twee jonge mensen (Nathan Korfker en Marielle Heek ) meegaan die een bijdrage willen leveren aan, en het werk willen bekijken van, Mutende. We zullen les gaan geven, projecten gaan bezoeken en bouwactiviteiten uitvoeren.

Voor het uitvoeren van de bouwactiviteiten hebben we uw bijdrage hard nodig! U kunt bijdragen door een flesje rode of witte wijn te kopen voor 10 euro, 50% hiervan gaat rechtstreeks naar Agape School. Voor grotere bestellingen gelden kortingen. Als u 1 of meerdere flessen wil bestellen neem dan contact op via facebook of stichtingmutende@gmail.com.

Namens de leerlingen van Agape School alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!
Stichting Mutende
Stichting Mutendemaart 17, 2016 at 4:35pm
Dankbaar voor het feit dat wij mogen bijdragen aan het dagelijkse leven van de kansarme weeskinderen die les krijgen op Agape school. Al geruime tijd financieren wij het transport van voedsel naar de school, waardoor de kinderen elke dag in ieder geval één keer te eten krijgen!

Wilt u ons steunen hierin, of met een ander project?
Klik op info, en lees vervolgens door onder het kopje 'lange beschrijving'.
Onze dank is groot :)
Stichting Mutende
Stichting Mutendedecember 30, 2015 at 3:23pm
Beste CHE studenten Sociale studies jaar 1,

Onze dank is enorm groot!
Jullie hebben voor stichting Mutende geld ingezameld en er zijn mooie dingen gebeurt.
Zo is rond de hele school de muur helemaal gestuukt, is er een 'strong room' gemaakt waarin de cito toetsen kunnen worden bewaard. Hierdoor hoeven de leerlingen in grade 7 (bij ons groep 8) voor de cito toets niet een uur te lopen naar een andere school om daar de toets te maken. Ook zijn de vensterbanken nu gemaakt, waardoor er ook ramen geplaatst kunnen worden. De ventilatiegaten zijn ook gemaakt, zodat er voldoende frisse lucht binnenkomt wanneer de ramen erin zitten.

Wanneer de rest is gedaan krijgen jullie uiteraard daar weer de foto's van te zien.

Heel erg bedankt namens het hele Mutende bestuur!
Stichting Mutende
Stichting Mutendedecember 20, 2015 at 3:44pm
Afgelopen woensdag mochten Florian en Ruben een presentatie geven in Breukelen bij SISAB (www.sisabplus.nl) naar aanleiding van de gewonnen Wereldbokaal in 2014. Met het geld dat bij de bokaal hoort zijn het afgelopen jaar 5 toiletten gebouw bij Agape School. Het was een goede avond met een grote opkomst. Bij deze nogmaals dank aan SISAB voor de vorig jaar gewonnen prijs en de mogelijkheid iets te vertellen over Mutende.